Isoäidin eliöt

Wirkkulan värikkäät persoonat

Rokkikukko alias Mikko Kukkonen

Kitaravirtuoosi kovalla koolla, laulaa kovaa ja korkealta. Haastattelijana Wirkkulan Sanomien toimittaja Kämäräinen.

Kämäräinen: Sinua sanotaan rokkikukoksi, mistä luulet, että olet saanut tämän nimen?
Rokkikukko: Jaa, voisihan sitä ajatella, että tuo sukunimikin on jo ollut enne. Rytmi on ollut veressä pienestä pitäen. Kyllähän sitä tuli nuorempana kukkoiltua vähän siellä sun täällä. Oman kitarankin rakensin, kun ei ollut varaa ostaa kitaraa.
Kämäräinen: Siis rakensit itse kitaran, oliko vaikea homma?
Rokkikukko: Noo, eihän se nyt niin vaikeaa ollut, siellä faijan verstaalla oli kaikenlaista puutavaraa ja rautalankaa, kyllähän siitä nyt yhden kitaran rakentaa.
Kämäräinen: Mutta kitarassahan on useampi kieli ja jokaisella oma äänensä
Rokkikukko: Eipä siinä nyt niin kummoisia ääniä tarvinnut, meikäläisellä on tämä oma tyyli kiekaista korkealta ja kovaa, niin ei siinä ihan hirveästi tarvitse kitaralla säestää. Kyllä nuo tipuset tuntuivat tykkäävän, vaikkei aina ihan sävelessä pysynytkään. Se nyt oli sitä teiniangstia vai mitä se nyt lie ollutkaan, semmoista kukkoilua joo. Mutta tunkiolla en ole koskaan kukkoillut (naurahtaa hieman)
Kämäräinen: Myöhemmin ilmeisesti hankit sitten ihan oikean kitaran ja aloit tehdä omia biisejä ja urasi lähti nousukiitoon
Rokkikukko: Niinhän se meni. Kesätöistä hankin rahaa ja sain ostettua sen ekan skitan ja siitä se sitten lähti. No aluksi sitä vaan tuli rämpyteltyä kaikki joutava aika, mutta aika pian aloin päästä jyvälle tuosta hommasta ja soinnut alkoivat löytyä. Ja kyllähän se oli sellaista onnen kantamoista, että sain nokan oven väliin tuonne musiikkipiireihin ja pääsin kokeilemaan siipiäni ulkomaillakin.
Kämäräinen: Niin, sinähän olet tavannut useitakin rockin legendoja?
Rokkikukko: Voihan sitä näinkin sanoa. Legendoja joo, kyllähän niitä tuli nähtyä. Elviksenkin näin. Silloin se oli kyllä jo parhaat hetkensä nähnyt. Sääliksi vaan kävi, liikaa oli hänen ympärillään noita siipiveikkoja. Huonostihan siinä kävi, kuten varmaan tiedät.
Kämäräinen: Niin, totta, niinhän siinä kävi. Vaan olet tavannut ilmeisesti myös muitakin rockin suuruuksia?
Rokkikukko: Olihan niitä… kaikenlaisia… Tulihan sitä soiteltua vähän vaikka minkälaisissa kokoonpanoissa. Välillä soittelin Led Zeppeliinissä, välillä Beatlesissa. Vaan Klapi-Eerikki, se on mukava kaveri, monta kertaa yhdessä yhdessä jammailtu ja saunottu. Tuossa meidän saunassa heitetään läppää ja opetettiin kitarakikkoja toisillemme puolin ja toisin. Eerikki on muuten taas tulossa saunomaan muutaman kuukauden kuluttua. Niinhän tuo sanoo, kun kukko on saunottajana, niin kyllä on hyvät löylyt. Ja onhan ne, ei käy kieltäminen. Kun kunnon vastalla vielä pehmitellään kitaristin lapaluita niin tietää saunoneensa.
Kämäräinen: Klapi-Eerikki, siis Erik Clapton…niinkö???
Rokkikukko: Joo, kyllähän minä Claptoninkin kanssa olen soitellut, mutta Klapi-Eerikin kanssa minä olen saunonut. Siltä saa katos hyviä klapeja saunan pesään. Ja on se Klapi-Eerikkikin kova poika soittamaan kitaraa, juu, kyllä näin on.
Kämäräinen: Mitä muuta voisit kertoa pitkän uran varreltasi?
Rokkikukko: Nooh Jaggerin Mikin kanssa meillä tuli vähän nokkapokkaa, jäi kana kynimättä sen kanssa.
Kämäräinen: Mitä ihmettä, mitä teille oikein tapahtui?
Rokkikukko: Se Jaggerin Mikki on semmoinen kovapintainen kaveri. Ei pahemmin huuli lennä, vaikka sellaiset lerppahuulet ovatkin… heh… no vitsi, vitsi. Mutta se yritti opettaa minua laulamaan. Se oli sitä mieltä, että minun pitäisi opetella laulamaan vähän matalampaa eikä kiekua niin korkealta. Siis se oikeasti sanoi, ettei pidä kiekua… no sehän on niin, että tämä kukko ei käskien laula. Minähän sanoa paukautin Jaggerin Mikille, että äänellään se variskin laulaa, eikä sekään ole kovin kummosen näköinen lintu, niin siitäkös Mikki otti nokkiinsa. Siinä me sitten kukkoiltiin toisillemme ja minäkin kun olen vähän tämmöistä tulisempaa kukkoa niin sanoin, että kuule Mikki, se on semmoinen juttu, että minullahan ei ole tässä bändissä enää nokan koputtamista. Että pidä sinä lerppahuuli bändisi, ne on kuule kovemmat nokat jotka rokkaa. Ja siltä istumalta minä pakkasin kamani ja häivyin.
No sinne se jäi Mikki lerputtamaan huulillaan tyhjää, eikä osannut mitään sanoa. Vaan onhan tuo kuitenkin pärjännyt. Sen minä sanon, että ei se varmaan olisi niin hyvin pärjännyt, ellei sillä olisi ollut niitä tipuja kainalossa. Aina  oli joku paparazzi kuvaamassa sitä eri mimmin kanssa. Siitä se kuuluisaksi tuli. Ja onhan sille niitä lapsiakin siunaantunut peräti 8 lasta ja viiden eri mimmin kanssa.
Kämäräinen: Ettei nyt vaan kateus painaisi sinun nokkaasi…
Rokkikukko: Mitään kateellinen ole, kukin tyylillään. Ei vaan sovi mun tyyliin. Ja hyvin tässä on pärjätty itse kukin. Kyllä se niin vaan on Kämäräinen, että jos sulla on se oma tyyli, niin sitä ei pidä mennä muuttamaan, vaikka miten olis Jaggerin Mikki käskemässä. Kun olet just sitä mitä olet ja teet rehellisesti sitä mitä osaat, niin sillä sitä pärjää. Pidä vaan oma tyylis, että kiekuu vaan Mikki.
Kämäräinen: Niin, kyllähän sinäkin olet hyvin pärjännyt. Olet niittänyt mainetta niin kansainvälisesti kuin täällä kotimaassakin.
Rokkikukko: Onhan tuota pätäkkää kertynyt sen verran, että ei ihan kaikenlaiset kanantaluttajat pääse meikäläiselle kukkoilemaan.
Kämäräinen: Jahas, niin… tuota… Mitä tästä eteenpäin, onko jotakin tulevaisuuden suunnitelmia?
Rokkikukko: Uutta albumia tässä kokoillaan Klapi-Eerikin kanssa. Siinä on noita hittejä vuosien varrelta ja muutama coverikin. Klapi-Eerikki ehdotti, että albumin nimeksi tulisi Kukon kanssa saunassa. On muuten sen verran kuumaa kamaa. Ja tietysti kunnon tanssittavaa kamaa. Se on niin, että kun vetäsee ekat riffin Johnny be Goode:stä, niin siinä alkaa heltat tutisemaan vähän yhdeltä jos toiselta.
Kämäräinen: No sen kyllä uskon, eli ensi vuonna pääsiäisen aikoihin on uusi albumi kaupoissa.
Rokkikukko: Näin on, että ei kun kannukset kattoon vaan.
Kämäräinen: Kiitos haastattelusta
Rokkikukko: Eipä mitiä, näkyillään. Go Johnny got, got, kiekuu…

Rokkikukolta on tulossa uusi albumi. Albumi kantaa nimeä: Kukon kanssa saunassa.