Isoäidin eliöt

Wirkkulan värikkäät persoonat

Madame Molly Tuuri-Bodenzzo

Madame Molly on nuorena kiertänyt oopperataloja ympäri maailman. Hänen upea sopraanonsa on soinut niin Metropolitaniassa kuin La Scalassa, Wienin valtionoopperassa kuin Ruotsin kuninkaallisessa oopperassa.

Hänen äänensä on särkenyt tuhansia laseja ja hänen kauneutensa on särkenyt satoja sydämiä, kunnes nuori italialainen pianisti Giovanni Bondezzo valloitti hänen sydämensä.

Heidän rakkaustarinansa oli myrskyisä. Hyvin usein heiltä olivat kaikki lautaset ja muut posliiniesineet lopussa, kun Mollyn tempperamentti kasvoi yli äyräiden. Giovanni puolestaan murjotti päiviä ja soitti flyygeliä niin, että naapurit joutuivat käyttämään pumpulia korvatulppina. 

Rakkauttaan he osoittivat toisilleen yhtä tulisesti. Molly lauloi kauneimpia aarioita Giovannille ja Giovanni säesti häntä flyygelillä. Heidän juhlansa olivat tapauksia. Kaikki heidän ystävänsä kokoontuivat heille. He soittivat yhdessä ja lauloivat myöhään. Madame Molly esiintyi ystävilleen laulaen upeita aarioita tunnetuista oopperoista. Ja naapurit taas kaivoivat esiin pumpulit.

Nykyään Madame asuu yksin kauniissa talossaan Wirkkulassa ja antaa laulutunteja. Hän esiintyy harvakseltaan erilaisissa juhlissa. Kerran vuodessa Madame Molly matkustaa Italiaan tapaamaan miestään Giovannia, joka on nykyään oopperan kummituksena La Scalassa. Heidän tapaamisensa eivät enää olen niin myrskyisiä, sillä Giovannihan on kummitus. Molly vuodattaa kyyneleitä ja Giovannilta valuvat kummituskyyneleet. Yhdessä he muistelevat mennyttä elämäänsä ja nuoruuttaan. Giovanni kuiskaa Mollylle: "Älä itke rakkaani, meillä on ollut hyvä elämä. Muistot auttavat eteenpäin. Laula minulle kauneinpia aarioita ja esitä niitä myös ystävillesi. Minä olen niissä aarioissa sinun kanssasi."

Madame Molly Tuuri-Bodenzzo, suuri Diiva